HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.10.23. 23:19 Gelso

Finy Petra: A doki-ügy

Finy Petra: A doki-ügy

doki.jpgÚgy gondolom, hogy Az ovi-ügy jobban tetszett.
Abban volt jó sok poén, ebben kevesebb.
A rajzok nem tudom, miért, annyira nem nyűgöztek le, az volt a benyomásom, hogy számítógéppel készültek, viszont ebben láttam most több poént, a szöveghez képest, tehát mégiscsak tetszhettek az üzenetközvetítésük miatt… Pl. imádom a röntgenes rajzot, vagy a TV-szemű kislányt, és az elején a házidoki és a gyerekdoki analógiáját, vagy a végén a „doktor-ikon”-ábrázolásokat (bocs, a szóhasználatért) – szerintem világosan értik belőle a gyerekek a lényeget. Itt értem meg picit a számítógép-alapfigurák használatát – ez hasonlít a gyerekkoromban használatos, (és általam nagyon kedvelt) papírkivágós, babaöltöztetős játékhoz (még a Tere-Fere-sütisdoboz hátoldalán is volt), hogy azokat az ismertetőket akasztom rá, ami jellemző pl. arcmaszk fel, és kész a fogdoki. Szóval, ha a gyereknek (neadjsisten) egyedül kellene a kórházba mennie, ezek alapján a rajzok alapján tuti, hogy odatalálna a célhoz. Szóval, bár a rajzok nem tetszenek túlzottan, mégis van bennük valami igaz…

Ami igaz, és megszívlelendő, úti tarisznyába teendő:
„A fúrás és tömés után el is határozod, hogy nem eszel több édességet.”

„Sajnos a tesó csak addig tud ilyen viccesen mesélni, amíg el nem kapja a betegséget. Akkor aztán neki is feküdnie kell, és még ahhoz sem lesz ereje, hogy bohóckodjon.”

Aranyos, „bárki-helyzetek”:
„Attól, hogy a gyerekdoki megvizsgált, még nem gyógyulsz meg. Pár napig feküdnöd kell, és nem mehetsz oviba. Ez az ágyfogság rém unalmas, bár előnye van. Annyi tévét nézhetsz, amennyi a szemedbe belefér.”

„Ha meguntad a tévénézést, akkor megkérheted anyát, hogy meséljen. De a legjobb mégis az, ha a tesód mesél, mert ő fejjel lefelé tartja a könyvet, pörgeti-forgatja, és halandzsa nyelven olvas fel belőle.”

…de nem tudtam sajnos mit kezdeni a fülfelszúrás-fülkiszúrás szójátékkal – erőltetettnek tartom, hisz az nem más, mint a (fül)lyukasztás…
a csicsergő macskát szintén
…kb. hasonló fáradságot éreztem a pálmának önteni teát tesó helyett – na, itt pedig felnagyítottnak éreztem a problémát.
és a kiflivel a fej alatt elaludni a reggelizőasztalnál – helyzetet úgyszintén…

komment


süti beállítások módosítása