HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.08.03. 10:12 Gelso

Richly Zsolt · Marék Veronika: A kékpöttyös elefánt

Richly Zsolt · Marék Veronika: A kékpöttyös elefánt

kékpö.jpg

Két részletben olvastam fel a gyerekeknek, akik a „nyakam” körül csüngtek, hogy lássák-hallják a a kissé bugyutácska kiselefánt kalandjait különféle állatokkal, akik egyébként kivétel nélkül a barátai lettek. Számomra kellemes kis mini-történetecskék voltak ezek a mini-képregények (?), ilyenek-olyanok, nevettetők és olyanok, ahol kevésbé működött a csattanó, okoskábbak és butácskábbak, naivacskák, de vég nélkül kedvesek, megmosolyogtatók.
A gyerekek élvezték, és én is, én személy szerint nem ismertem ezeket a képregényeket gyerekkoromból, de enélkül is elszórakoztam pl. az alábbi történeteken: "NAHÁT, ez a…
…pillangó, gyík, madár, pingvin, szöcske, sün-meg ez a mókus-meg ez a hörcsög; bagoly."

Aranyos volt, régen ezek valamilyen gyerekújságban vagy valamilyen napilap mellékletében jelenhettek meg?
Még olvasnék ilyen kiselefánt-sztorikat, szóval jöhetne még egy hasonló gyűjtemény…

Nem tudom, néha a Kíváncsi Fáncsi-rajzfilm sorozat epizódjait juttatta eszembe...

komment


süti beállítások módosítása