HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2019.03.25. 10:40 Gelso

Dániel András: A ​nyúlformájú kutya

Dániel András: A ​nyúlformájú kutya

nyul-d.jpg

A fülszöveggel nem kifejezetten értek egyet, bár nem hazudik, csak félrevezet. 
Nem önmagunk megismeréséről informál, hanem önmagunk elfogadásáról és mások közt a hozzám hasonlók kereséséről, megtalálásáról és elfogadásáról. 
A bolyongás és a keresgélés viszont igaz. 
És az is, hogy nagykamaszoknak ajánlatos leginkább elolvasni, de a felnőtteknek, és a tanároknak meg kötelező! (Még egy óra sem kell hozzá!) 
Sajnos, vagy nem sajnos, (nem kívánok állást foglalni), de divatos téma ez az identitáskeresés-kutatás-probléma is a mai kortárs ifjúsági könyvekben – döntse el mindenki, hogy Nyutya, azaz nyúlformájú kutya-e, avagy Kuszi, azaz kutyaformájú nyúl-e hosszúfülű, vakkantgató barátunk – szerintem a válasz ott van benn a könyvben, odabe.

"… a kutyát hidd el. 
Ha sikerül, te leszel az első."

„Szeretek mondani mindenfélét. Beszélni jó. Néha megállok, csak úgy, belenézek a fehérségbe, és mondok dolgokat.”

„…ha egyszer találnék egy másik ilyet. Ilyet, mint én. Na, jó, nyilván nem, de ha mégis. Egy ugyanígy elrontott kutyát. Beszélgetnék egy kicsit. Hogy vagy? Köszi. Ahogy két kutya szokott. Semmi extra, két átlagos eb. Nyúlhoz beszélnénk, de igazából a kutyának mondanánk odabe.”

Elárulnátok, amúgy, hogy kicsoda Etike??? Pszichológus?

 

 

komment


süti beállítások módosítása