HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2018.12.17. 13:53 Gelso

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad (Léggömbök 2.)

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad (Léggömbök 2.)

utanad.jpg

 Kedvencem lett az első rész, a Léggömbök, mert minden nehézsége, komolysága ellenére visszahozta a légiesen könnyű gimis ifjúkoromat… 
Az Utánad elhozza az „Azután” történetét. A hogyan-tovább-ét. 
A vegyesen és cikázva érkező óriási terhekről. Nem lehetett könnyű Dorkának, hiszen neki még suliban, egyetemen lett volna a helye. Ideje korán kellett felnőtté válnia, mert idejekorán érték el felnőttproblémák. 
Igazából ez a könyv Dorka útkeresése kisebb-nagyobb sikerekkel, buktatókkal, tanulságokkal. Nem mondom, hogy könnyű volt, de Dorka tanult belőle, sokszor bizonytalankodott, de oly jó volt látni, hogy sokfelől kapott támogatást – számíthatott a szüleire, Matyi édesapjára, és hát Janira. 
Nem csodáltam, hogy ennyi sok inger és gyakori hátráltatás közepette Dorka botladozik és tévelyeg és hibázik, a helyzetekben olykor az intelligenciája, olykor a lelke, olykor a véletlen, olykor a szerencséje, vagy ki tudja még mi segítette. 
Talán Janit is pont jókor sodorta (újra) Dorka útjába a szél, és ezzel a jó széllel talál partot Dorka is. 
Jani az egész történetben a kedvencem. Hihetetlen erős jellemmel, kitartással rendelkezik, határozott, konkrét elképzelései vannak; jószívű, szeret másokon segíteni, kötődik a gyökereihez, szülőföldjéhez, és a nagyszüleihez. Szeret kötődni emberekhez, és szeret szeretni és szeretve lenni: ez a szerencséje Dorkának… 
Szép kis kapcsolat alakulhat ebből – elég ambivalensek az érzéseim, nem tudom, milyen jövője van kettejüknek együtt. 
Remélem van. :-)

 

 

komment


süti beállítások módosítása