HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2014.01.28. 22:15 Gelso

Nemere István: A titokzatos padlás (A fantasztikus nagynéni 3.)

Nemere István: A titokzatos padlás (A fantasztikus nagynéni 3.)

titokzpl.jpg

Nekem ez a rész is tetszett, bár ez a nyár nem elsősorban a Balatonban telt, pancsolva, gondtalanul szórakozva, hanem dolgosan. Málika néni nyughatatlan természete ismét magával rántotta a csupa ismerősökből álló társaságot, és modern vállalkozásba fogtak, géemkázni kezdtek.
Nem kis örömömre visszatért Anikó is, és a kis csapat a felnőtt csapattal egyetemben kastélyfelújításba kezdtek. Ez a szuper kezdeményezés természetesen ellenérdekekbe ütközik, de sok akadályt sikerül legyőzni.
A munka gyümölcse pedig? Maga a kastély? Maga a titokzatos támogató? Talán a kincsek?

Szerintem maga a társaság, a kezdeményezés, az együttes összefogás, és az, hogy sohanemadjukfel-az-álmokat…

Sokáig rágódtam azon, hogy akkor most kincsek? Ezek kincsek? Aztán rájöttem, hogy mégiscsak ez volt a kastély szempontjából legmegfelelőbb megoldás. Tudom, tudom, mindenki drágakővel, ékszerekkel teli ládafiáról álmodik… de az inkább kalózhajókhoz illő befejezés lenne – egy nemes kastélyhoz nemes kincs dukál… így nemes lett maga a megoldás is…
Tetszett ez is…és…ezt sem olvastam gyerekkoromban.
Teljes lett a sorozat, örülök, hogy elolvastam…
(Talán egy kis szerelemecske hiányzott nekem, egy kis kamaszszerelem…)

A Delfines kihíváshoz

"– Nahát Ákos, hogy az a szürke bádogféreg essen beléd, amelyik olyan jóízűen fogyasztja az ereszcsatornákat! Az a rozsdamentes, lyukacsos, hétszínvirágú patakpartját neki; hát te nőgyűlölő vagy?"

titokzpl2.jpg

komment


süti beállítások módosítása