HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.02.28. 23:21 Gelso

Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás

http://moly.hu/friss?type=Post

Holnaptól tavasz van, és ha nincs kedved ennek apropóján kádat súrolni, ablakot pucolni és szembesülni a konyhabútorok mögött felgyűlt kosszal, akkor, mint egy rendes moly, vedd leltárba a könyveidet!
Nézd át, megvannak-e, ha nincsenek, hol vannak, és hogy felvetted-e az összeset a molyos magánkönyvtáradba, vagy lapul még ott néhány kötet, amiről megfeledkeztél.
Hogy ne kelljen ehhez lepakolni őket a polcról, listákat nyomtatni és cetliket gyártani, készítettünk egy kis segítséget.
A profilodról elérhető Könyvek menüben a megszokottakon kívül minden könyv mellett találsz egy zöld pipát. Ez jelöli, hogy az adott könyv, amikor felvitted, még biztosan a birtokodban volt. Hogy azóta mi történt, nem árt néha ellenőrizni. Kattints a Leltározást tartok gombra, ezzel lekerül az összes könyvedről a pipa. Most ülj úgy, hogy lásd a könyvespolcodat, vagy küldj oda valakit, aki felolvassa neked a címeket, és sorra pipáld ki őket a listában. Ha végeztél, nyisd le az Összes könyv feliratú menüt, és válaszd ki a Csak máshol lévő könyvek opciót. Amik ebben a listában megjelennek (amiknek nem adtál zöld pipát), azok a könyveid házon kívül vannak. A megjegyzés mezőben feltüntetheted, ha tudod, hogy kinél, így bármikor vissza tudod nézni, kin keresd.
Talán elsőre bonyolult a leírás, de próbáld ki magad, úgy hamarabb belejössz!
Jó leltárt!

komment


süti beállítások módosítása