HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2019.08.06. 00:09 Gelso

Király Anikó: Strand, ​papucs, szerelem

Király Anikó: Strand, ​papucs, szerelem

papucs.jpg

 

Ez egy nagyon jó könyv, szerethető karakterekkel, működő poénokkal – semmi egyéb, nagy, világot rengető szándék nincs, csupán a szórakozás és a szórakoztatás a lényeg! És ennek maradéktalanul eleget tett a szerző, akinek szívből gratulálok! 
Most indulunk a Balatonhoz nyaralni, ha nem olvastam volna el tegnapra, ezt a könyvet, feltétlenül magammal vinném… ha te még nem olvastad, és a Balatonhoz mész nyaralni, ki ne hagyd a csomagodból! Ha Balatonfüredre mész, akkor pedig egyenesen kötelező! 
Ez a könyv nem szól másról, mint egy tinicsapat okoskodásmentes marhulásairól, önfeledt és kicsit hangos kikapcsolódásáról, egy felejthetetlen élményekkel, barátsággal tarkított, nevetéssel teli nyári vakációról Balatonfüreden. 
Nagyon édes és jó gyerekek a szereplők az összes hibájukkal együtt szerethető, pozitív esendő hősök. De jószándékúak, akik szeretik egymást, akik számíthatnak egymásra, rendesek, kedvesek – igazi laza, saját életüket élni akaró és minél jobban élni akaró kamaszok, akik vidámságot hoznak az éledbe! Amíg olvasod, garantált a széles mosoly. 
Lehet, hogy mások szerint klisék sorozata, de „a legnagyobb klisék sokszor a legnagyobb igazságot hordozzák”. 
Jó volt olvasni, és ha már a nyaralásra én most nem is viszem el, balatoni fílinget érezni, ráhangolódásnak mindenesetre kiváló volt! Én ajánlom sokaknak télen is elővenni, amikor már minden bajunk van a munkából-tanulásból, amikor a végét járjuk a vitamin-, és boldogságbonbon-tartalékainknak, a napfényt hozhatja ez a könyv! 
Szerettem Robika visszahúzódó, háttérből szemlélődő félszeg alakját, Arnold harsány magabiztosságát, társaságközponti alakját, de legfőképpen Bogi szerencsétlenkedését, boldogulni akarását az életben, és egyáltalán, az élethez való, próbálkozásokkal teli hozzáállását! 
Nagyon sokszor megmosolyogtam hatalmas nevetéseiket,vidám perceiket, szerettem velük (és egy kicsit rajtuk is) nevetni. 
Gratulálok az írónak, Király Anikónak, mert ez a könyv, (amely valójában az első megjelent műve) igazán könnyed, szórakoztató, vicces, szívből szerethető könyvre sikeredett! Remélem, számos rajongót szerez vele, akik még tőlem is jobban fogják szeretni könyvét! 
Ez egy szuper történet, olvassátok!

UI: most egy kicsit (inkább viccből, mint komolyan) de haragszom azokra a zsűritagokra, akik inkább lebeszéltek a könyv elolvasásáról – igazán kár lett volna kihagyni.

 
271. „Két hónapja csak nézlek, és azon gondolkodom, hogy egy ilyen aranyos lány mégis hogy értékelheti alul önmagát. Nem vagy megelégedve magaddal, miközben annyi mindenben jó vagy.” 
105. „Csak bámultam Robi arcát, amin a koncentráció már mértékegységben volt mérhető. Szeplői minden egyes beállításnál különféle koreográfiára mozogtak. Már tudtam, hogy ha a bal szemöldöke feletti tizenhat szeplőből álló sor és az orra hegyén terpeszkedő nyolc egymás felé nyújtózik. akkor nem tetszik neki az eredmény.”

 

komment


süti beállítások módosítása