HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2012.08.08. 20:09 Gelso

Ysenda Maxtone-Graham: Kincsvadászat

Ysenda Maxtone-Graham: Kincsvadászat

(A szivárvány színei c. kiegészítő füzetke)

mi.jpg

Hááát, igazából a melléklet, A szivárvány színei sokkal inkább tetszik. Játékosan mesélik el benne a színkeverés titokzatos fortélyait, csoportosít, tájékoztat egyes színek további üzenethordozó funkciójáról.
A Kincsvadászat is aranyos, természetesen ez is a színek köré van megírva. Jó játék a kincsvadászat, meglepetésnek is jó ötlet lett volna szülinapra – de hogy az ünnepelt rejti el a meglepetéseket a többieknek – na, ez viszont nem annyira tetszett… Pont fordítva kellett volna – és akkor az lehetett volna a barátok részéről külön-külön egy ajándék… szóval maga az ötlet, a játék jó, az eldugott meglepetéseket is egy-egy színhez kapcsolni (ha már ez ennek a könyvrésznek a didaktikus szándéka), de számomra csalódás volt az ajándék nélküli szülinap…
A legjobb dolog a „fantáziamegmozgatás” volt, az arany színhez köthető tárgyak, a kinek-mi a fontos az életben; a barátok közül ki-ki azt vélte az elrejtett kincsnek, ami számára a legközelebb álló dolog. Természetes az is, hogy az igazi elrejtett kincset a barátok közül az örök szomo-depressziós, nekem-sosem-sikerül-kincset-lelnem lila színű rózsaszín szalagos valaki találja meg – legalább most őt is sikerül megnevettetni.
Nem lett a kedvencem ez a mesekönyv, pedig jót lehetett volna a témából és az ötletből is kihozni.

komment


süti beállítások módosítása