HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2011.12.15. 21:53 Gelso

Csökkentsd a várólistádat 2012

Csökkentsd a várólistádat 2012

 

http://moly.hu/polcok/csokkentsd-a-varolistadat-2012-41

1/ Virginia Woolf: Orlando 82%

2/ Homérosz: Odüsszeia 71% – 6 hónapja

3/ Tóth Krisztina: Pixel 89% – 6 hónapja

4/ Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai 87% – 9 hónapja

5/ Kosáryné Réz Lola: Filoména 85% – 6 hónapja

6/ Mario Vargas Llosa: A város és a kutyák 90% – 6 hónapja

7/ Harold Pinter: Drámák 88% – 7 hónapja

8/ Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika 100% – 6 hónapja

9/ Aldo Nove: Én örök szerelmem 82% – 6 hónapja

10/ Tar Sándor: A mi utcánk 93% – 1 éve

11/ Wass Albert: Tizenhárom almafa – 6 hónapja

12/ Maróti Lajos: Liszt Ferenc élete 90% – 1 hónapot jelez a várólistám, de ezt már akkor váróra tettem, amikor indítottam a Liszt Ferenc-kihívást, valószínű én nyomkodtam idétlenségeket egy-egy molyarculatváltás alkalmával…
egy 11 hónapja írott karcom alapján ekkorra saccolom az igazi várólistára helyezést: http://moly.hu/karcok/65901

!Iderakom a 12 opcionális könyvet is

1/ Elena Ferrante: Tékozló szeretet – 10 hónapja

2/ Mihail Bulgakov: Guruló lakótér – 5 hónapja

3/ Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége 89% – 6 hónapja

4/ Gerald Durrell: Állatkert a kastély körül 90% – 6 hónapja

5/ Paolo Giordano: A prímszámok magánya 86% – 6 hónapja

6/ Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés 90% – 8 hónapja

7/ Jókai Mór: Erdély aranykora – 7 hónapja

8/ Móricz Zsigmond: Az asszony beleszól 90% – 6 hónapja

9/ Bertolt Brecht: A szecsuáni jólélek 87% – 7 hónapja

10/ Anne B. Ragde: Berlini nyárfák – 10 hónapja

11/ Géczi János: Vadnarancsok I-II. 90%- 9 hónapja

12/ Gao Xingjian: Lélek-hegy 78% – 7 hónapja

 
 
 
 

Akkor elérkezett a nagy pillanat, meghirdetem a 2012-es Csökkentsd a várólistádat olvasási versenyt.

Mi is a csökkentsd a várólistádat?

Egy nemzetközi példára indított verseny, melynek célja, hogy az olvasásra váró könyvek kupacát csökkentsük minimum 12 kötettel, azaz annyival, ahány hónap van egy évben. Hogy legyen helye virtuális vagy valós polcán az embernek még több kötetnek, meg egy kicsit könnyítsen a lelkiismeretén.

Várólistának hívom azokat a könyveket, amelyeket beszereztél, összegyűjtöttél és már régóta arra várnak, hogy elolvasd őket, de valahogy mindig van valami fontosabb amit szeretnél olvasni.

Aki már idén is részt vett benne és sikerült neki, az tudja mi a dörgés, aki feladta az talán okult a hibáiból és nem keseredett el, mert kudarcot vallott, hanem újból nekivág. Nem kell az előző játékot teljesítened ahhoz, hogy most beszállhass a várólistáddal.

A feladat egyszerű: Olvass el 12 könyvet 12 hónap alatt a várólistádról.

Menete pedig a következő:

  • Válassz ki 12 címet a várólistádról, amelyek már legalább fél éve ott porosodnak valós vagy virtuális polcodon és olvasásra várnak. Nem kell havi 1 könyvet elolvasni, lehet hogy mind a 12-t elolvasod két hét alatt, lényeg, hogy 2012-ben ez a 12 kötet lekerüljön a várólistádról. Ráadásul nem kell abban a sorrendben elolvasni a könyveket, amelyekben listázod őket.
  • A listát az elolvasandó könyvekről előre meg kell határozni és kitenni valahova, hogy mások is láthassák. Lehet ez a blogod, a moly.hun egy polc, vagy bármi más általad használt könyves játszótér ennek megfelelő opciója, de ha nincs blogod és szeretnél játszani, küldd el nekem a listát és én vezetem helyetted:) Jelentkezési és listaállítási határidő: 2011 december 31 éjfél.
  • Ha lehet, tartsd magad ehhez a listához és ne változtass rajta (alternatív listát is létrehozhatsz +12 könyvről, amivel lecseréled az eredetit, mert éppen akkor nincs kedved pont azt a könyvet olvasni) - Tavaly ezt sokan kihagyták, pedig hasznos lett volna, mert lehet a most kiválasztott könyvek közül lesz, amihez egyszerűen nem lesz jövőre hangulatod.
  • Hangoskönyvek és e-bookok is számítanak
  • A várólistádon szereplő könyvek más olvasási játékban, kihívásban is szerepelhetnek, simán lehetnek átfedések.
  • Itt nálam a kérdőív kitöltésével jelzed, hogy részt veszel a játékban. A blogodra tedd ki a képet meg a linket ami majd arra a postra fog mutatni, ahova január elején kiteszem a versenyben résztvevők listáját.
  • Aki végigcsinálja velem ezt a játékot, azok között év végén lesz valami nyereményosztás.
  • Létre fogok hozni egy postot, ahol majd listázom azokat, akik részt vesznek a játékban, valamint ugyanúgy mint idén nálam kell azt is jelezni, hogy elkészültél és teljesítetted a verseny feltételeit.

Szóval aki szeretne velem játszani 2012-ben és helyet csinálni a polcán újabb könyveknek, az csatlakozzon!

Csak egy kicsi eltérés lesz a tavalyihoz képest, méghozzá a jelentkezésben. Aki összeállította a várólistáját és az alternatívot is, az itt jelentkezzen (a pirossal csillagozott mezők kitöltése kötelező). Szóval nem 2 lépcsős a jelentkezés, hanem 1.

Úgyhogy addig amíg el nem készült az ember, ne adja le a nevét, mert innen fogom mindig generálni a jelentkezők listáját és az fog számítani.

Természetesen a molyon is van hozzá kihívás, oda is csak december 31-ig lehet jelentkezni, teljesítés igazolása után pedig ismét lesz majd plecsni is hozzá. A teljesítést is majd a blogon keresztül kell jelezni. Természetesen azért itt, mert nem kell molyolnod ahhoz, hogy a várólistádat csökkentsd!

A népszerűsítéshez meg illusztrációnak innen vihetitek a nagy képet meg a kicsit.

Olvasta:

Lobo

 

 

 

 

Várólista 2012

 

http://olvasonaplo.freeblog.hu/archives/2011/12/12/Csokkentsd_a_varolistadat_2012/

 

 

 

http://olvasonaplo.freeblog.hu/archives/2010/12/12/Csokkentsd_a_varolistadat_2011/

Azt hiszem a legtöbb könyvesblogger moly, olvasást, könyveket szerető ember, akár vezet erről netes számadást, akár nem, közös problémával küzd. Virtuális vagy valós várólistája, polca állandóan tele van. S mindig újabb és újabb könyvek kerülnek fel rá s valahogy sose akar csökkenni az elolvasásra váró könyvek sora.Ezt mindenki meg tudja indokolni miért van. Közbejön valami érdekesebb, vagy az ember megnyugszik, hogy már itt van a könyv, bármikor hozzányúlhatok, mégis valahogy egyre távolabb kerül az esély, hogy elolvassuk. S közben folyamatosan lelkiismeret furdalásunk van, mert több könyvet veszünk, kérünk kölcsön és sose végzünk azzal, ami ránk vár. Ezt a helyzetet nem nagyon lehet megoldani, viszont találtam rá lehetőséget, hogy lehetne kicsit normalizálni a helyzetet.

Külföldi példákat követve én most meghirdetem a Csökkentsd a várólistádat 2011ben bajnokságot. Nem akarok én itt eredetiskedni, csak éppen adaptálok egy népszerű játékot magyar viszonyokra. Meglátjuk, hogy sikerül.

A feladat egyszerű: Olvass el 12 könyvet 12 hónap alatt a várólistádról.

Menete pedig a következő:

  • Válassz ki 12 címet a várólistádról, amelyek már legalább fél éve ott porosodnak valós vagy virtuális polcodon és olvasásra várnak. Nem kell havi 1 könyvet elolvasni, lehet hogy mind a 12-t elolvasod két hét alatt, lényeg, hogy 2011-ben ez a 12 kötet lekerüljön a várólistádról. Ráadásul nem kell abban a sorrendben elolvasni a könyveket, amelyekben listázod őket.
  • A listát az elolvasandó könyvekről előre meg kell határozni és kitenni valahova, hogy mások is láthassák. Lehet ez a blogod, a moly.hun egy polc, vagy bármi más általad használt könyves játszótér ennek megfelelő opciója, de ha nincs blogod és szeretnél játszani, küldd el nekem a listát és én vezetem helyetted:) Jelentkezési és listaállítási határidő: 2010. december 31.
  • Ha lehet, tartsd magad ehhez a listához és ne változtass rajta (alternatív listát is létrehozhatsz +12 könyvről, amivel lecseréled az eredetit, mert éppen akkor nincs kedved pont azt a könyvet olvasni)
  • Hangoskönyvek és e-bookok is számítanak
  • Itt nálam kommentben feliratkozhatsz, hogy részt veszel a játékban. A blogodra tedd ki a képet meg a linket ami majd arra a postra fog mutatni, ahova január elején kiteszem a versenyben résztvevők listáját.
  • Aki végigcsinálja velem ezt a játékot, azok között év végén kisorsolok egy nyereménykönyvet.
  • Létre fogok hozni egy postot, ahol majd listázom azokat, akik részt vesznek a játékban és nyomon lehet követni, hogy ki hogy halad.

Szóval aki szeretne velem játszani 2011-ben és helyet csinálni a polcán újabb könyveknek, az csatlakozzon!

KIEGÉSZÍTÉS(látom van pár kérdés): Nem feltétlenül kell polcot csinálni, elég a lista is a polc az esetleg segítség:) Továbbá az se feltétel, hogy a molyos várólistádat használd és csak onnan szemezgethetsz könyvet. Elvégre lehet olyan kötet, ami már tavaly karácsony óta vár arra, hogy elolvasd, na azt például fel lehet venni célkitűzésnek, hogy 2011-ben tuti nekiállsz és befejezed!

 

komment


süti beállítások módosítása