HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2018.05.01. 09:35 Gelso

Berg Judit · Kertész Erzsi: A ​négy madár titka

Berg Judit · Kertész Erzsi: A ​négy madár titka

negym.jpg

Nagyon tetszett, kellően izgalmas, mozgalmas történet, állandó figyelemösszpontosítás alatt olvastam, sosem lankadt a figyelmem. Mivel szeretem és érdekelnek is a madarak, még inkább odafigyeltem. ÉRDEKELT a történet előrehaladása, a gyerekek sorsa, boldogulása, fantáziájuk működése. Olyan szemmel olvastam, hogy vajon a gyerekeimet érdekelné-e, kézbe vennék-e? És úgy hiszem – igen. Tetszettek a rejtélyek, a rejtvények; igazi „Számíthatsz rám!”-barátságtörténet ez. A családi-összetartozás vonal is tetszett, de azt szerintem, még érdemes lett volna egy-két családi történettel kitömködni. 
Tetszett a nagypapa és Ibolya néni alakja, a Sasorr-titka, és egyáltalán az a „titokzatos felhő”, ami körülölelte a történetet. 
Tetszett, hogy nincs benne annyi durva nyelvi kifejezés és annyi kegyetlen tett, mint pl. a (Millennium Expressz 3.) 
Tetszett a mese a regényben (90.old.) és 123. oldalon lévő üzenetküldési megoldás. Aranyos és egyszerű, hiteles a két gyerekszereplő – Gerda és Kiki. 
Ajánlom!

 

komment


süti beállítások módosítása