HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2015.11.18. 22:20 Gelso

Lackfi János: Bögre család (Bögre család 1.)

Lackfi János: Bögre család (Bögre család 1.) 

bogre_1.jpg

Nagyon élveztem az olvasást, bár elég nehezen indult be, de észrevétlenül ráhangolódtam, és átragadt rám ez a jóízű, Lackfira oly jellemző felszabadultság, játékosság.
A kötet vége felé található versek tetszettek leginkább, de talán ennek oka az volt, hogy versmondó versenyre keresgélek vmi frappáns, előadható, mégis vidám, és olyan verset, aminek van némi mondanivalója a gyerekek körében; és emellett a vers nem agyoncsépelt, a szerző sem agyoncsépelt, és persze nem agyoncsépelt téma… hát nem egyszerű a feladat…
Volt benne pár ijesztő és gusztustalan részlet: pl. a rossz bácsi a fiúvécében, vagy a cserematyik szárnyát tépkedő gyerekek, vagy a légyvéres asztalunk, légypettyes plafon; de aDorottya legyőzi a hisztit, a Videó, Dorottya és a gyűjtögetés, az Alvók vagy a Johanna rendbe rakja a világot igen tetszett.

 

komment


süti beállítások módosítása