HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2015.05.11. 21:51 Gelso

Szőke József: A síró hóember

Szőke József: A síró hóember

 

siro-hoemb.jpg

A korábban olvasott könyvét ez a kiadás nem érte el, nekem A napraforgóvá változott lány
http://moly.hu/konyvek/szoke-jozsef-a-napraforgova-valtozott-lany
jobban tetszett, varázslatosabb, titokzatosabb volt. Ezt inkább kisebb 4-5-6 éveseknek ajánlanám, több benne a rövid mese, állatmese, tanulságokat hordozó mese.
Mosolyt csaltak az arcunkra az Édesanyám kis meséi és a Nagyapám meséi részben található történetek.
Legszebbek talán a könyv második felében olvasható mesék, mint pl. A zöld kavicsszem meséje, A csóka találta arany, Mese a boldogságról. De a könyv elején is figyelemreméltó aMese meséje, A síró hóember, Az ostoba cinke – de ezek jórészt szomorúságot is árasztanak.

Örülök, hogy elolvastuk, mert bár sok ismerős történet volt a könyvben, mégis úgy érzem, jó hatással volt ránk: lelassított bennünket a mindennapos rohanásban, és egy mese erejéig megtöltötte a gyerekszobát egy kis elalvás előtti nyugalmas idill.
Ajánlom, bár vannak ettől kivitelezésében szebb könyvek – mégis ennek ellenére, megfoghatja hangulatilag a gyerekeket.

 

 

komment


süti beállítások módosítása