HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2015.02.07. 19:45 Gelso

Andrea Erne: Katicabogár (Scolar mini 21.)

Andrea Erne: Katicabogár (Scolar mini 21.) 

katica.jpg

Már nem az első Scolar Mini sorozat-rész, amivel találkozunk, és hasonlóan igényes, aprólékosan részletes és kerek (mint maga a katica és pöttyei). 

Nagyon tetszett a megszokott alapossággal felépített kötet. 
Nagyon sok érdekeset találhatunk benne a Katicabogarakról – mégis számomra az volt a leginkább a figyelmembe ötlő, hogy behelyettesíthetnénk bármely (kedvenc) bogárra/rovarral, mert a könyv sémája ráhúzható bármely ismert ill. megismertetésre szánt rovarra – ha a szülő kicsit is utánaolvas, végiglapozva és a megfelelő részeket beillesztve bármely ízeltlábút közelebb hozhatja/megismertetheti/megszoktathatja/megkedveltetheti a gyerkőcével. 
Leginkább a „nagyító alá tett” – felhajtható részekkel megoldott – részek ill. megoldások tetszettek. Középen a katica, és testének részei körbe-körbe úgymond nagyító alatt részletesen megmutatkoztak: ízelt lába, csápjai, mirigytermelő részei, szájszerve, lábai végei… Külön-külön lerajzolva, és ha felhajtod a nagyítót, többszörösre nagyítva tanulmányozhatod. 
Nagyon jó kis könyv. Szórakozva, felfedezve tanít. 
Nagyon közel hozza a gyerekeket a természethez. 
Nagyon tudom ajánlani – bogarászós, tanítani, ismertetni, felfedeztetni szándékozó szülőknek kiváló minta/segítség…

komment


süti beállítások módosítása