HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2014.11.27. 18:46 Gelso

Andrea Erne: Repülőtér (Scolar mini 1.)

Andrea Erne: Repülőtér (Scolar mini 1.)

sc-repter.jpg

Felfedezős, és abszolút korrekt, még frissek a valódi élményeim a valósággal, és nem mondhatnám, hogy túlságosan eltérőek.
„Írd be anya, feltétlenül, hogy nekem az tetszik a legjobban, ahol meg lehet nézni, hogy szállnak be az emberek a repülőbe.”
(Vannak felnyitható fülecskék a könyvben, és van ez a harmonika-alakú-folyosó, vagy mi, amin keresztül egyenesen beszállunk a repülőgépbe; a könyvben amikor felnyitjuk a fülecskét, eltűnik a harmonika-külső, és látjuk sorban áramolni az embereket csomagjaikkal.)
Nekem meg a pilótafülkét felfedő félkör alakú fülféle felhajtása tetszett, de érdekes volt látni, hogyan utazunk a repülőn, miután felhajtjuk a repülő oldalát.
Az utolsó oldal „kézi-kitapintású, alakzat-felismerős-játékja” is klassz, még nem láttam hasonlót gyerekkönyvekben.
Ja, és a repülőtér aulája sem uncsi, olyan mozgalmas, hogy egy egész estét el lehetne róla beszélgetni…
Mindent összevetve jó kis böngészős könyv – és csak úgy nemmellékesen megjegyzem: minden elismerésem azok előtt, akik ezt az egész repülőgép-dolgot felfedezték, kitalálták, kivitelezték, megvalósítják, és nem pánikolnak azt vezetni: megtanulják és kész: pilóták. Hát milyen nagy dolog ez!

 

komment


süti beállítások módosítása