HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.05.30. 23:20 Gelso

Fodor Sándor: Csipike és a gonosz ostoba - A végső megpróbáltatás meséje

Fodor Sándor: Csipike és a gonosz ostoba - A végső megpróbáltatás meséje

csipike.jpg

Hát, nem tudom, de nekem meg, a többi olvasóval ellentétben, ez a rész tetszett a leginkább. Van benne sok minden: házasság, élet Tipetupával, annak árnyoldalaival és boldog perceivel együtt. Odafigyelés egymásra – ez tetszett, hogy belekerült, és úgy érzem, Tipetupa erre jött rá, hogy az egészben ez a legfontosabb. Tetszett a „harc” és a küzdelem a „szőröslábú” lódarázzsal, mozgalmas rész volt, és tetszett a megoldás is, hogy mégsem lett kinyírva és eltiporva, hanem megpróbáltak kitalálni egy a Gonosz Ostoba bűnének megfelelő szankciót…
Tetszett az is, hogy Csipike barátai nem tűntek el a törpe házassága után, hanem fokozatosan visszatértek, Madár (ezt nem tudom, egyezik-e Tövisszúró Őrgébiccsel?) pedig egyenesen elfogta a főellenséget, hogy az ne háborgassa barátai boldogságát.
Összességében véve nekem ez a rész tetszett leginkább, bár voltak nyakatekert mondatok, amiket nem értettem meg simán/elsőre.
De jó volt, vidám volt, izgalmas volt, egyszerre volt félelmetes majd lett barátságos.

A kötetek egyébként hogy vannak sorban egymás után?

komment


süti beállítások módosítása