HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.05.24. 00:00 Gelso

Bakó Ágnes: Nyulacska

Bakó Ágnes: Nyulacska

nyulacs.jpgNagyon jó, hogy kezünkbe került ez a könyv, bár régi, mégis sok megható, elgondolkoztató és vidám élményt okoztak nekünk felolvasáskor.
A Munku Punku-s történetektől annyira nem ájultam el, sokkal szimpatikusabb szereplő Gyalogosi, a költő, akinek mit sem árt egy kis eső, szél, gondtalanul járja a világot, éjszakázik ott, ahol éri az éjszaka…
Legkellemesebb, legszórakoztatóbb történet az A boszorka. A hazafelé ugrándozva, szökkengetve, virágokat szedegetve, kacarászva közlekedő vidám bosziról szól, aki végtelenül szeretetre méltó és kedves – és kamillateát iszik, a gyerekeket málnaszörppel kínálja, és istenien ért a főzicskéléshez. A többi közül ezek azok, amik még hatottak mélyebben az érzelmeinkre, hangulatunkra ill. bizonyos mértékig okulásunkra való tanulságot is tartalmaztak: A pitypangról, aki keserű, A sündisznó mégis olyan!, Mese a szúról.

Nekem nagyon tetszett ez a kötet, a nagyobbik fiamnál is érezhető volt a hatás, szeretném ajánlani többek figyelmébe, talán másoknak is okoz annyi örömet, mint nekünk.

komment


süti beállítások módosítása