HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2013.01.24. 11:17 Gelso

Berg Judit: Cipelő cicák a városban (Cipelő cicák 2.)

Berg Judit. Cipelő cicák a városban (Cipelő cicák 2.)

cc.jpg

A könyv elején egyáltalán nem tetszett – legalább akkora rendetlenség volt a fejemben, mint az első történetben említett rendetlenség, amit a Cipelők csináltak.
Sokáig kellett szoknom ezt a három "lényt" – Ciró (neki van a legjobb neve), Pepe, Lőri zsákmacskákat gyöngyös farokkal, ami nem volt egyszerű, lévén már felnőtt vagyok, és azok nem láthatják őket…
A végére valamennyire megbékéltem, az utolsó történet tetszett a leginkább – jókat vigyorogtam a gyerekzsebekből kihallatszó csámcsogáson, meg az utolsó előtti történetben az oroszlánátváltozáson.

A rajzok jobbak, mint a szöveg, nagyon tetszenek a vízfestékkel készült figurák – viszont akár meg is kövezhettek érte, számomra a kedves kerekfejű, aranyos gyerekek egy másik gyerekkönyv kerekfejű gyerekeit juttatták eszembe – mindegy, hiszen ezek is és azok is egyaránt kedvesek, vidámak, mosolygósak.

(Egy ilyen zoknifa meg, mondjuk, nagymosás után nem jönne ám rosszul…)

Gyerekeknél nagyobb sikert aratott, mint nálam…

komment


süti beállítások módosítása