Muruc vagy Murmuc
Hozzávalók: 3 tojás, 3 pohár kefir, 3 pohár liszt, 2 pohár cukor - én másfél pohárral, 1 pohár étolaj, 2 pohár kókusz reszelék, 1,5-2 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál kakaó.
Ezeket összekeverni és olajozott, lisztezett tepsiben megsütni. Az adagolás minden esetben a kefíres pohár. Mindegy a sorrend, szép sima, könnyed tésztája lesz, és max. 20-30 percig kell sütni. Pasticceri, 180 fok.
Ha kihűlt, lekvárral megkenni és megszórni vastagon kókusz reszelékkel.
Nagyon nagy sikere volt az utolsó mondat teljesítése nélkül is. :-) Még olyan is evett belőle, aki amúgy antisütis...
(Muruc, Murmuc - krampusz.)
************************************************
Boci szelet
Hozzávalók: 11 evőkanál kristálycukor én 9 kanállal, 11 evőkanál étolaj, 15 evőkanál tej, 15 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 4 tojás, 1 csomag sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással, 20 dkg (nem egészen volt annyi) kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.
Ez a süti pedig hasonló az én Kráter-sütimhez, amit 2008-9 során annyiszor megcsináltam...
Ajánlott bejegyzések: