olvastam az anyák napjáról és amennyire lehetett, utánajártam a receptnek, hát tessék, itt van:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__220083-ki-ismeri-az-anyak-sutije-receptjet
Anyák napi sütemény
Hozzávalók:
* két doboz kefír
* négy kefírdoboznyi liszt
* két kefírdoboznyi cukor
* négy tojás
* fél zacskó sütőpor
* egy kefírdoboznyi olaj
* fél deci narancslé
* két evőkanál kakaópor
* egy csepp mandulaaroma, meg egy másik csepp puncs- vagy rumaroma
* két-három evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A szokásos kefírtészta az alap, de duplán, két külön tálba (vagy egymás után ugyanabba a tálba) készítjük: először a fehéret, ehhez a hozzávalók felét plusz a narancslevet meg a puncsaromát keverjük össze, tepsibe öntjük. Utána jön a másik fél, meg a kakaópor, meg a mandulaaroma, ezeket is összekeverjük, ráöntjük a fehértésztára. Megsütjük (fél óra, 180 fokos sütőben). Ha kihült, félbevágjuk keresztben, az alsó felet megkenjük baracklekvárral, rárakjuk a felső felet, majd porcukros-narancsleves cukormázzal (annyi narancslé kb. két-három evőkanál porcukorhoz, hogy épp, hogy follyék) megrajzoljuk (én ilyen kis nonfiguratív cikk-cakkokat csináltam). Lehet egyben mutogatni anyukának, és aztán kockázni, vagy már eleve kockázva mutogatni. A máz megszilárdulása előtt nem szabad szeletelni!
Amikor elkészítettem, akkor leírom a tapasztalataimat.
Ajánlott bejegyzések: