HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2019.06.24. 18:28 Gelso

Ecsédi Orsolya: Banyavész (Kell egy csapat! 1.)

Ecsédi Orsolya: Banyavész (Kell egy csapat! 1.)

banyav.jpg

 

Kedves Orsi, kedves egykori zsűritársam, @Littlewood, 
csodás történtet alkottál! 
Fantasztikus a történet, amelyben jógyerekek a szereplők (titkon mindig erre vágyom, róluk olvasni, és oly ritkán sikerül) – az egészet átjárja a lélekmelegség, és a behálózza a szeretet. 
Hálás vagyok Neked! 
Ebben a történetben annyi minden van! 
Összefogás, egymás segítése, bátorítás, harmónia, optimizmus, lelkesítés, lelkesedés, empátia, szeretet, megbecsülés (felnőttektől, gyerekektől egyaránt), humor – és még számtalan fontos dolog, amit kihagyhattam! 
A tavaly olvasott és zsűrizett Cirrus kiváló ujjgyakorlat volt ehhez. 
A stílus, az írásod picit Bálint Ágnes Szeleburdi családját és a Hajónaplót idézte bennem, és Zsé meg a haverokat – szép és jó emlékek!

Kedves @molyok, 
ez egy nagyon szerethető könyv, olvassátok és szeressétek ti is! 
Jön az évvége, jönnek a jó bizonyítványok, gyerekek mindenféle téren elért jó eredményekkel! Jutalmazzátok, kedves molyszülők, gyerkőceiteket idén ezzel a könyvvel! 
Csodálatos, és biztosan nem fognak csalódni!

Egyértelműen a Merítés Top10-ben van a helye! Nagyon érzem! Feltétlenül támogatom! 
Ma kaptam kézhez, és nem hagyott békén – szinte egyhuzamban elolvastam. 
Köszönöm Orsi, köszönöm @Littlewood! 
Olyan sokszor felnevettem, egyik kedvencem Lali, a rendőr. Nem semmi egy nagymama Emi néni, a gyerekek mind csodálatosak! 
UI: Báti apját, szívesen látnám KO-val kiütni egy bokszmeccs ringjében, és üzenem neki, hogy a Bátor a harmadik legszebb fiúnév a Huba és a Kerény után. ;-)

László Maya, vagyis @Leoni rajzai ezt a könyvből áradó kedvességet még tovább fokozták. Nagyon kerek, szép munka!

 

komment


süti beállítások módosítása