HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2016.02.12. 20:05 Gelso

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám! 

kutyus.jpg

Nagyon kedves, nagyon szerethető, nagyon aranyos kis könyv és történet!
Pásztohy Pankát eddig rajzairól ismertük, amikor a gyerekekkel a Panka és Csiribí könyvekből olvastunk. Már akkor megjegyeztem a tündérek jellegzetes csizmás lábait. Ez a fajta „lábábrázolás” annyira jellegzetes, annyira „Pásztohy-Pankás”: aranyos és egyből felismerhető, beazonosítható az illusztrátor. Itt is megjelenik a kislányon és pl. az állatgondozón.
Nagyon örülök, hogy Pásztohy Panka az illusztrálás mellett ezúttal az írással is megpróbálkozott, mert ez a történet legalább olyan kedves, bájos, szeretetteli, mint a rajzai.
A történet egyszerű, világos, érthető, rögtön a szívedbe lopja magát, és lelked mélyén a kutyus eltűnésétől szorítasz, sikerüljön a kislánynak Pitypangot megtalálni.
Én személy szerint mindig nagyon örülök, amikor apa, anya együtt található a gyerekeknek szánt történetekben.
A kedves történetet a rajzok még kedvesebbé, cukibbá teszik.
Csodálatos nagy szemei vannak a szereplőknek és a kutyus alakja is nagyon édes.
Az emberszereplők ízlésesen vannak öltöztetve, ápoltak, szépek és modernek. Az anyuka nekem egy kicsit hasonlít Szabó T. Annára :-)
Öröm volt ezzel a könyvvel találkozni, továbbra is oda fogok figyelni Pásztohy Panka nevére.
Örülhet az a gyerek, akinek van az otthoni könyvei között egy ilyen szép története és könyve. Biztosan hamar a szívébe zárja és biztos, hogy sokszor sort kell keríteni esti mesék alkalmával a felolvasásra.
Gyerekkoromból ezt a könyvet idézte fel és juttatta eszembe: http://moly.hu/konyvek/klara-jarunkova-legy-a-gazdim-kisfiu

 

komment


süti beállítások módosítása