HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2019.03.25. 10:46 Gelso

Berg Judit · Kertész Erzsi: Az ​óra rejtélye (Kiki nyomoz 2.)

Berg Judit · Kertész Erzsi: Az ​óra rejtélye (Kiki nyomoz 2.)

ora.jpg

Fergetegesen izgalmas, letehetetlen. 
Már Kiki első nyomozós kalandjával magasra tette a mércét az írónő-páros, de szerintem ezzel a kötettel most még az első részt is sikerült túlszárnyalniuk. 
Talán szerencsésebb volt most az, hogy egy könyvben csak egy rejtély megoldására kellett összpontosítaniuk. Bár Gerdát megtalálni sem volt egyszerű. 
Nagyon örültem egy tanáruk (aki épp földrajztanár!) felbukkanásának, akit sikerült megnyerni bizalmuknak és az ügyüknek. Igazi felnőtt partner, jó az ilyen tanárember – éppen ezért jó lett volna többet is megtudni róla. 
Fülöp alakja is tök jó volt – jó, hogy nem tűnik el – érzéseim szerint, ha lesz folytatás, Fülöp ott lesz a két – vagy talán három – gyerek mellett valamilyen szerepben. Aida feltűnése jó húzás volt a szerzőktől, bátorsága meghozta neki Gerda és Kiki barátságát is. Remélem, ő is megjelenik még az elkövetkező részekben – mert én még szívesen olvasnám Kiki és Gerda kalandjait a továbbiakban is. 
Örültem, hogy ebben a részben inkább a lányoknak volt több részük a rejtély felgöngyölítésében. Gerda figurája nagyon bátor, egyenesen vakmerő és okos! Büszke lennék rá, ha anyukája lennék. És örülnék egy ilyen barátságnak a gyerekek közt – azon kívül, hogy szeretik és segítik egymást, építő hatással vannak egymásra. 
Jó szívvel adom meg a Merítés zsürizésben a pontját, támogatom, és várom a folytatást.

 

 

 

 

 

komment


süti beállítások módosítása