HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2016.05.16. 10:46 Gelso

Zöld Panna: Virgonc Város ünnepel (Kuka művek 1.)

Zöld Panna: Virgonc Város ünnepel (Kuka művek 1.)

virgonc.jpg

Sokadik munkagépmesék témában született mesekönyv.
Semmi baj nincs ezzel, hogy ilyen témában (folyamatosan) születnek mesekönyvek.
Hiszen a gyerekeink általában rajonganak a különféle gépekért, akik gyereknyelven beszélnek és felnőtt problémákba gabalyodnak, de mindig sikerül megoldani a galibát.
Ez a könyv, ahogyan a címe is mutatja, egy vidám, sikeres megoldás azért, hogy a Virgonc Város életében ne dőljön dugába az ünnep. Sok ember fellélegzik a jóságos takarítógépek segítő ötletén. És jól is szórakoznak. A gond megoldódott, aki szórakozni akart, szórakozott – nekem jó volt, csak kevés volt.
Különféle színvonalú, vastagságú, változatos (élet)helyzetekben született történetekből összeállított mesekönyvek ezek a munkagépes könyvek. A szereplőkön kívül a közös, ami összeköt: a borsos áruk.
Ebben az esetben a két kedves történet mellett vidám és kedves rajzokat kaptam – Igor Lazin rajzai igen tetszettek – és nagyon emlékeztettek a Verdák mesefilm alakjaihoz.

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

 

komment


süti beállítások módosítása