HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2015.06.06. 21:26 Gelso

Gurmai Beáta: Világszám

Gurmai Beáta: Világszám

vszam.jpg

Ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint ez:http://moly.hu/konyvek/annick-beyers-alomorszag
– számomra ez is az álmok netovábbja, késő éjjel fennmaradni, sőt mi több, elröpülni egy helyre, ahol fellépnek profi számukkal a lányok, felteszem olyan helyen, ahová a kisgyerekek nagy számban vágynak. Az álom, a vágyak, a varázslat, a rajongás mind benne van ebben a rövidke könyvben. De ami nagyon tetszett: itt vannak a szülők, tanúi a lányok sikerének, és nemcsak itt vannak, de izgulnak értük, szorítanak nekik, meghatódnak, tapsolnak, és büszkék.
Együtt a család, és mind boldogok.
És ezt nem is volt nagyon nehéz megfogalmazni, leírni, ábrázolni.
Aranyos és ízlésesen, szépen illusztrált könyv. (kivéve a 23.oldalon lévő pelenkás lánykát)
Egy aprócska megjegyzésem, a nevekkel kapcsolatos – nem ábrándozom Katikról meg Zsuzsákról, de eléggé periférikus helyre szorult lányneveket kapott a négy szereplő: Léda, Minna, Lola és Paula – nekem szörnyen idegen – talán egy kivételével mind. sőt az egyikről vmi tisztítószer, a másikról meg egy boci jut eszembe – szóval a nevekre kényes vagyok, és ez elvett az élvezetből…

komment


süti beállítások módosítása