HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2015.01.06. 19:15 Gelso

Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka (Bogyó és Babóca)

Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka (Bogyó és Babóca)

 

bb.jpg

 A könyvtárban a Társasjáték cím miatt kaptam le a polcról, mert, mint minden családban „nagy gondot” okoz most a kisebb gyerekemnél, hogy csak győzni akar – a nagyobb fiammal már túléltük ezt, de a kicsinél nehezebben boldogulunk… 
Meglepetésként ért, hogy egy húsvéti történetet is kaptunk, ami elég furán jött ki karácsonykor… de elolvastuk, és nagyon kedves, de izgalmas történet alakult ki előttünk…kicsit a gyerekkorom a Kesztyűben c. meséjét juttatta eszembe, ahol minden beköltöző állatnak megvolt a helye, hogyan aludt, mit evett és mit főzött – na, itt is hasonlóan alakult, ez a bogár azt sütött, a másik rovar meg amazzal vendégelte meg a locsolkodókat. 
A másik történet is igen tetszett, mert természetesen Bogyó durciskodásában, mérgeskedésében a kisfiam „tüneteire” ismertünk, ami miatt a nagyobbik végigkuncogta a mesélést. És amiatt a kicsi ismét durciskodott… De aztán megleltük a belső borítókon található társast, és kiválóan szórakoztunk két körön keresztül. Persze a „terápia” egyelőre nem működik, hiszen az „én-akarok-nyerni” mondatok hangoztak el a kicsi szájából – a két alkalom igazságosra sikerült, ahogyan a könyv is mondja, egyszer ez nyer, máskor más – ezért társasjáték a társasjáték – de ez még nem mélyült el a kicsi lelkében. Amúgy biztos nyoma van, mert elalvás nem sikerült egyszerűen, ui. vmi nem hagyta elaludni, vmi belülről – ezt fogalmazta meg a kicsi fiam… (megzabáltam) 
Lefénymásoltam a belső lévő társasjátékot, most nálunk ez a sláger. Minden nap játszunk egyet-kettőt.

komment


süti beállítások módosítása