Vöröslencse krémleves pirított tökmaggal
Innen:
http://recepteszter.blogspot.ro/2013/02/voroslencse-kremleves-piritott-tokmaggal.html
Hozzávalók:
egy fél fej vöröshagyma
3 darab közepes méretű répa
1 bögre vörös lencse
só
fehér bors
őrölt római kömény
curry
ételízesítő
tökmag
A vöröshagymát egészen kicsi kockákra darabolom, majd egy kevés olajon üvegesre párolom.
A megtisztított és felkarikázott répát is hozzáteszem és 1-2 percig a hagymával együtt pirítom. Hozzáöntöm a lencsét, majd kétszeres mennyiségű vizet öntök hozzá. Ízlés szerint fűszerezem és gyakran megkeverve, fedő alatt főzöm. Ha szükséges, akkor még vizet öntsünk hozzá!
Ha megfőtt a lencse és a répa is, akkor botmixerrel pürésítem és annyi vízzel hígítom ha szükséges, amivel kellemes krémsűrűségű levest kapok.
Egy teflon serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítom a tökmagot.
Tálaláskor a levest egy teáskanál olívaolajjal meglocsoljuk és a pirított tökmaggal tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések: