HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2012.12.19. 23:00 Gelso

Alex T. Smith Claude a városban

Alex T. Smith: Claude a városban
 
claude.jpg 

Sajnos engem szövegileg nem győzött meg annyira, mint az előttem olvasókat. Örömömre szolgált, hogy rátaláltam a könyvtárban, kívánságlistámon is volt, de most érzem, hogy már nem kell nekem annyira. Kedves kis piros-micisapkás Fickó lenne ez a Claude itt nálunk, talpraesett, és jó ízlésű, meg minden, rajzilag csúcs, ötletileg divatos retro, de szövegileg neeem elég…
A gyerekeket sem kötötte le – felbuzdulva jöttek körém, de hamar elapadt a lelkesülésük és csak a rajzok érdekelték őket – Bolyhos Zokni uraság meg végképp nem… sajnos ez nálunk nem volt sikeres, de azért, ha megtaláljuk a második részét, hazahozzuk a könyvtárból – az, hogy van a könyvtárban, köszönhető a Márai-programnak.

A rajzok viszont nagyon meggyőzőek: nem hiányolom a színek tarkaságát: tökéletesen elég a piros-fehér-fekete; édes pofa a kutya, és annak békaperspektívájából ábrázolni egyes helyzeteket; szerencsés ötlet Párizsban divaton belül micisapka-őrültnek lenni; tetszik Claude ágyneműje, és még a koktélozás is – ami viszont nem, Bolyhos – sajtszagú – Zokni uraság. A kórházas sztori, a banán-lázmérő, Zokni úr a tolószékben mind kiverte nálam a biztosítékot.
A doki nevén viszont jót nevettem: Dr. Sajgófar Iván… ;-)


komment


süti beállítások módosítása