HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2011.10.16. 23:35 Gelso

Könyvmolypárbaj, második felvonás – jelentkezés indul!

Könyvmolypárbaj, második felvonás – jelentkezés indul!

 

Elkezdődött 2011. szeptember 25., 23:44
Véget ér 2011. november 7., 23:59

Kedves molyok!

Páran már részt vettetek innen a 7 hónap, 7 könyv könymolypárbajban, de sokatok számára még ismeretlen, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok neki itt, molyon is egy jelzés értékű kihívást. A párbaj valójában nem az oldalon folyik, hanem egy központi blog koordinálásával sok más blogon. A központi blog itt érhető el: http://konyvmolyparbaj.blogspot.com/

A második párbaj szabályai kicsit megváltoztak az elsőhöz képest, de sokban ugyanazok maradtak:
* 10 hónap alatt minimum 7, maximum 10 könyv elolvasása a cél. Ha a listádon 7 könyv szerepel 7 könyv elolvasásával már nyersz, ha listádon 10 könyv szerepel, akkor 10 könyv elolvasásával nyersz, 7 könyvvel nem!
* a könyvek listáját a verseny megkezdése előtt el kell küldeni a konyvmolyparbaj@gmail.com e-mail címünkre. A listádat szintén te magad állítod össze.
* a játékban résztvevők ugyanúgy vezethetik olvasónaplóikat blogjaikban. Ha új játékos vagy és nem szeretnél ezért blogot indítani, e-mailben is szívesen várjuk az olvasónaplókat.
* fontos egy újítás; lesz egy közös fájl, amiben mindenkinek fel kell vezetnie magát, a listáját és az olvasónaplóinak a linkjét.
* lehet alternatív listát készíteni, amiben szintén 7-10 könyvnek kell szerepelnie. Ha időközben változtatnátok egy-egy könyvön, akkor azt csakis erről a listáról tehetitek meg.
* a versenyen olvasható könyv, e-book és hangoskönyvet is hallgathattok.
* regisztrálási határidő: 2011. november 08. (eddig TILOS elkezdeni a listás könyvek olvasását)
* a játék 2012. szeptember 08-ig tart, amely az UNESCO Az írás-olvasás nemzetközi napja.

Bővebb infó a nyereményekről és az apró részletekről a blogon! Kérdezni lehet itt is és ott is, de hivatalosan jelentkezni csak az ott leírtak alapján!

Az előző párbajt csak nyolcan fejeztük be, most legyen a cél ennek a számnak a megdöntése! Van kedvetek hozzá? ;)

Szeretettel vár titeket:
@Brigi007 és @Idhren87

Kiegészítés:
Szóval ahogy fentebb is írtam, ez a párbaj független a molytól, teljesen! Ezért:
– A párbaj teljesítésének nem feltétele, hogy valaki itt fel legyen jelentkezve, ez csak egy plusz dolog. Ha valaki ide nem jelentkezik fel, még ugyanúgy jelentkezhet, illetve aki feljelentkezik, annak ugyanúgy meg kell csinálni a jelentkezés többi fázisát, aki csak itt jelentkezik, az nem vesz részt a párbajban!
– Ti magatoknak bármikor csinálhattok polcot, ez a ti saját döntésetek, de a jelentkezéshez ne küldjetek polclinkeket, listát küldjetek.
– Ugyanezek a dolgok miatt a teljesítéshez blogbejegyzést kell írni, ha van kész blogotok, akkor küldjétek el annak a linkjét is a jelentkezési listátokkal.
– A blogon megtalálható egy táblázat-dokumentum linkje, ide mindenkinek be kell írnia saját magát, a választott könyveit, illetve később a megírt blogbejegyzések linkjét

Eddig nem sok információval szolgáltunk a díjazásról. Mivel már most többen jelentkeztetek, mint mi azt álmunkban gondoltuk volna, már nem érezzük elégnek az egy fődíjat. Lesz két különdíj is.
 
Az elsőt az nyeri, aki a legjobb olvasónaplót írja meg a párbaj végééig. Erről majd kiírunk egy szavazást. A döntés itt a ti kezetekben van!
 
A másik különdíjat is egy olyan versenyzőnek adjuk, aki megírja a legjobb olvasónaplót. De ennél a díjnál mi magunk, a szervezők döntenek!
 
A fődíjról ismétlésként csak annyit, hogy mindazok között, akik elolvassák a kijelölt könyveiket, egy 5000Ft értékű könyvutalványt sorsolunk ki.

.

Elküldve:

Nevezési lista:

1/ Elena Ferrante:Tékozló szeretet

2/ Aldo Nove: Én örök szerelmem

3/ Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika

4/ Gerald Durrell: Állatkert a kastély körül

5/ Kosáryné Réz Lola: Filoména

6/ Tadeusz Zimecki: Vakáció a kenguruk szigetén

7/ Tar Sándor: A mi utcánk

 

 

Alternatív lista:

1/ Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

2/ Janikovszky Éva: Szalmaláng

3/ Gerald Durrell: Szamártolvajok

4/Gárdonyi Géza: Égre néző lélek - Gárdonyi Géza füveskönyve

5/Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

6/ Tóth Krisztina: Hazaviszlek, jó?

7/ Maróti Lajos: Liszt Ferenc élete

 


 

Esetlegesen az eredeti nevezési lista ezekkel kiegészítve, nov.5-én:

8/ Halász Margit: Méz és szurok
9/ Tóth Krisztina: Pixel
10/ Eszterhás István: Szegények szerelme

 

komment


süti beállítások módosítása