HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2010.04.27. 23:07 Gelso

Jézusarckép a tarlón - Püspökladány híres lesz

Ez a különös hír ütötte meg a fülemet táncról hazaéréskor:
 Zarándokhellyé is válhat az egyik Püspökladány melletti szántóföld, egy műholdas felvételén ugyanis a szántóföldön egy alak látható, sokak szerint Jézus arcképe. A jelenség csak néhány óráig volt látható, aztán eltűnt a felvételekről. A település vezetői arra számítanak, hogy tömegek zarándokolnak majd a jelenség helyszínére. Az általunk megkérdezett történész szerint a szántóföldi Jézus arckép csak véletlen.
RTL Híradó - Bánhidi Lilla
2010-04-27, 18:28
A Google műholdas fotóján nem csak a szántóföld látszik Püspökladány mellett, hanem egy homályos arckép is van rajta. A szántóföldön látható kép sokak szerint nem más, mint Jézus arca. A jelenség csak néhány óráig volt látható az űrből, majd eltűnt a felvételekről. A fotó azonnal bejárt a világsajtót, a legnagyobb brit bulvárlap, a Sun internetes oldalára is felkerült.
Az általunk megkérdezett történész szerint az arckép kirajzolódása csak véletlen. „ A világosabb foltok azért keletkeztek, hogy szántáskor a szikesebb sósabb talaj felszínre került ez hamarabb megszárad, kifehéredik, és élesen rajzolódik ki a sötétebbek vélhetőleg nedvesebb területrészek” – mondta Rásó János, helytörténész. Püspökladánynak mindenesetre jól jön az űrbéli látványosság. A szántóföldet zarándokhellyé szeretnék nyilváníttatni.
„ Ez egy olyan terület amely természetvédelmi területté van nyilvánítva ez a jövőben akár a városnak ha zarándokhelyé változik akkor turisztikai szempontból előnyt is jelenthet” – mondta Petőn Pap Margit, a püspökladányi önkormányzat tanácsnoka.
Stábunk megkereste a helyi katolikus plébánost is, de ő nem akarta kommentálni a műholdas felvételt.
 
Nemrég hallottam, hogy Tibetben a papok Magyarországért is mondanak imákat imamalmaikat pörgetve. Valahogy most már jobban elhiszem ezt a hírt. Ill. valahogy most elkezdtem abban bízni, hogy Jézus tényleg figyeli, mi történik itt "Mogyorórszággal"...csakhogy nemrégi olvasmányélményemtől el ne szakadjak.
Még hallottam valami ligetről is, ahol összehajlanak a fák, és szívcsakra van, de annak elfelejtettem a nevét.
Csakmegtaláltam...
Tiszavasváriban hajlanak össze a fák, gyönyörűszép, lenyűgöző már a látvány is, a háttérinfó meg egyenesen érdekfeszítő.
 

Csillagkapu Tiszavasváron?Érdekes jelenséget fedeztek fel Tiszavasváron. A közeli erdőben egy tisztáson nem nő fű, a fák a kör középpontja felé hajlanak, és a tetejük meg van perzselődve. Megindult a találgatás...

Energiamezőt, csillagkaput, mágikus helyet emlegetnek a tiszavasváriak.
 

http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjb/0/15599/1

 

komment

Címkék: jézus püspökladány tiszavasvári szívcsakra


süti beállítások módosítása