HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2010.04.27. 11:06 Gelso

Bálint szülinapja szombaton és rizskoch

Ez még mindig a visszaírás ideje...:-(

Szombatra Huba meghívást kapott a barátja és ovistársa szülinapjára. Nem voltak sokan, 4 fiú és egy lányka, de annál jobban érezték magunkat és annál jobban fel tudták forgatni a lakást...ami apró és legóméretnyi darabka volt, az mind a földön hevert, sajnáltam is otthagyni Orsit, az anyukát, de le kellett lépnem 7-kor, mert mi is vendégeket vártunk, és persze Kerény, a kisebb rosszcsontom várta, hogy megetessem, megfürdessem és lerakjam aludni.

Ajándékul egy migyerekkorunk-beli rajzfilmsikert vittünk könyvalakban, azt hiszem, anyuka-apuka jobban örült, mint az ünnepelt...:-) Igazi ritkaság a nuipagagyííí.

Ja, és nagyon ügyes voltam, kocsival mentünk...és haza is jöttünk...

A vendégek már itt vártak fél nyolckor...na, meg a félig kész rizskoch is, de megcsináltam, és két szót még tudtam is váltani a picibaba-mamával, mert ők meg vették az irány hazafelé, fürdetni szoptatni, hasonló teendőket helyretenni, mint én, csak egy évvel korábbi változatban...:-) A rizskoch kész lett, le is jegyzem ide a tuti-nyerő recipét, mert már harmadszor készítem, a fiúk legnagyobb megelégedésére... Paróczainé Knyul Tímeának köszönhetően

http://www.tutireceptek.hu/rizskoch

 Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg teavaj (margarin is jó)
1 citrom héja
10dkg mazsola
csipet só
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót. Felforralom, majd amikor forr, beleteszem a megmosott rizst. Addig főzöm, amig pufogni kezd (mintha tejberizst készitenék). A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, az előzőleg megmosott és beáztatott mazsolát, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összeöntöm először a tojássárgájával, majd a habbal, és az egészet jól összekeverem. Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) sütöm kb. 30 percet (akkor jó, amikor szépen egyenletesen megbarnul a teteje). Önmagában is nagyon finom, de pl. málnaszörppel leöntve vagy lekvárral is kínálható.
  

 

komment

Címkék: szülinap rizskoch nomegálljcsak polonkaibálint


süti beállítások módosítása