HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2016.01.23. 23:48 Gelso

Gryllus Vilmos: Kutyát kérek, kiskutyát!

Gryllus Vilmos: Kutyát kérek, kiskutyát!

kutya_2.jpg

A másik hasonló könyvével olvastam egymás után, a Mókus, mókus, mit csinálsz?-szal, a két könyv színvonala talán egy és ugyanaz, mégis nekem talán ez tetszett jobban (a fiamnak a másik). Meg is indoklom azonnal: a végén található gólyás vers miatt – szépen kifejezi mindazt, ami a gólyához, mint „szimbólumhoz” az örök visszatéréshez kapcsolódik. Talán ennyi, pici tanítás el is fér ebben a verseskönyvben. A másik dolog, ami miatt ez inkább tetszik, mert a címadó vers is annyira kifejezi azt a kisgyerekes nyafizást, akarom mondani hangulatot, ami egy ilyen „ebvásárlási-projekt” előtt/közben beburkolja a családot… A Diófa kétszemszögű szerkesztése is tetszett.
Horváth Ildi illusztrációi nagyon tetszenek, aranyosak, kedvesek, felismerhetőek, közelállnak a célközönségnek, de nekem, mint szülőnek is szívhezközeliek.

 

 

 

komment


süti beállítások módosítása