HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2014.10.04. 16:01 Gelso

Tóth Krisztina · Lackfi János · Varró Dániel: Állatok a tubusból - Alföldi Róbert válogatása

Tóth Krisztina · Lackfi János · Varró Dániel: Állatok a tubusból -

Alföldi Róbert válogatása

allatoktubus.jpg

Kellemes meglepetés volt.
Első találkozásom egy ilyenfajta kezdeményezéssel – aki tud még ilyenről, szóljon, ajánljon, mert nagyon jó böngészős és tanulós és festményekkel ismerkedős közös program ez a gyerekekkel.
Az Állatok Világnapja alkalmából gondoltam, hogy elolvassuk az állatos verseket – a tubusból – ui. a verseket festmények kísérik – melyeken végül meg kell lehet találni az állatot, melyet a vers említ. A összeválogatott festmények nagyon jó ízlésre vallanak – van benne ismert, de inkább kevésbé ismertek – mind tehetséges magyar festő ecsetéből, van köztük szép és kevésbé. Nekem ismerkedés volt ez az olvasás a festőkkel, a gyerekeknek állatkeresgélés a festményeken. Harmadik szerephez jutott az olvasás, de kb. színvonalban is ott állnak a versek a 3. helyen. Azt hiszem, Lackfi versei tetszettek leginkább, bár a szokott módon döccennek néha a ríés mek, de mégis; hosszabbak is a másik két költő verseinél. Tóth Krisztina versei állnak érthetőségüket tekintve legközelebb a gyerekekhez, ezek a legegyszerűbbek. Varró Dani versei hozták a megszokott varródani-stílust, a ezek voltak legjátékosabbak, ezek utaltak leginkább a festményen való játékos böngészésre.
A számomra legszebb képek:
Jeges Ernő: Majális Rómában
Schönberger Armand: Aktok kutyával
Gyenes Gitta: Garni szálló
Márffy Ödön: Ticharich Zdenka és Csinszka
Rippl-Rónai József: Kerti jelenet gróf Somsicsek kertjében
de amúgy mind tetszett vmiért… úgyhogy nincs is sok értelme ennek a felsorolásnak…
@korkata Olvassunk Tóth Krisztinától c. kihívásához.

 

komment


süti beállítások módosítása