HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2014.06.20. 00:07 Gelso

Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

 

zold.jpg

 Őszintén szólva nagyon örültem, amikor megláttam, hogy létezik egy „környezetvédő” könyv gyerekek számára – aztán mégsem voltam elájulva tőle, mégsem tetszett annyira, amennyire tetszhetett volna…sajnálom, mert azt vártam a könyvtől, hogy a gyerekek odafigyeljenek a témára és elbeszélgessünk ezekről az égetően fontos felnőtt tartalmakról gyerekszinten… sajnos, nem ébresztett beszélgetést, nem indult be a gyerekek beszélőkéje, pedig nem idegen tőlük a téma, hisz Zöld óvodába járnak/jártak… és azt gondolom, túl pajtáskodó a könyv stílusa, mesélőmódja – emiatt nem hiszem, hogy sokaknak elnyeri a tetszését, de sokaknak meg biztosan el fogja.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy fontos és hiánypótló könyv ez, és jó, hogy van. Külsőre is, belsőre is szép, igényes, esztétikus kiadás.
A Márai-programnak köszönhetően van a könyvtárunknak, így hozzájuthattunk, és olvashattuk. Egyébként, ha csak egy mondatától több lett bármelyik gyerekem, és ha csak egy valami is megragadt bennük, már nem írták és nyomtatták hiába…

 

Ha az ősidőkben fáztunk, akkor melegebb tájakra próbáltunk vándorolni, vagy futottunk egy jót, vagy később nagyon felöltöztünk, esetleg szép időben a hátunkra feküdtünk, s fűszállal a fogaink között napoztunk, hogy felmelegedjünk. Bár nem mi állítottuk elő a napsugarakat, akaratlanul mégis a saját hasznunkra fordítottuk a napenergiát.

39. oldal

Van egy olyan mondás, hogy tiszteld az öregeket. Földünk hozzánk képest igen idős, de mi mégsem tiszteljük őt eléggé, pedig mi is és ő is CSILLAGPORBÓL vagyunk.

7. oldal

 

komment


süti beállítások módosítása