Amikor Erikkel összejöttünk, kb. júliusban Bükkszéken nyaraltunk, és ezt készítettem meglepetésként.
Akkor először, és azóta sem...:-)
Most talán, ha indulunk Zalakarosra.
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25923146
Albert kekszes süti
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.
A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.
http://www.mindmegette.hu/kekszes-suti_2.recept
Hozzávalók:
- 6 kicsi vagy 3 nagy csomag Albert keksz
- Krém:
- 2 csomag csoki pudingpor,
- 3 evőkanál kakaó,
- 35 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 4 evőkanál liszt,
- 1 l tej,
- 25 dkg sütőmargarin,
- 1/2 dl rum
Elkészítés:
A krém készítése: A hozzávalókat - a margarin és a rum kivételével - kevés tejjel összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd kis lángon, gyakori kevergetés mellett csomómentesre főzzük. A végén hozzáadjuk a margarint és a rumot is. A krémmel a kekszeket összeragasztjuk, hogy kb. 3 rudat kapjunk. Legalább fél napig hűvös helyen állni hagyjuk, majd ferdén szeleteljük. Csíkos sütiket kapunk!
Megjegyzés:
Nagyon mutatós, és nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések: