HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2017.09.10. 23:46 Gelso

Dániel András: Kuflik ​a hóban (Kuflik 5.)

Dániel András: Kuflik ​a hóban (Kuflik 5.)

kuf-ho.jpg

 Mi van akkor, ha mindent ellep a hó, és a hófedte tájban minden hókupac kuflikupac-otthonnak tűnik Pofánkának, aki jóbogyóval megrakodva hazatérne? 
Ha felütöd a Zsebnövényhatározót, megtudhatod, hogy a jóbogyó télen is szüretelhető, zöld lámpajelzés és a bogyóbkrot őrző ötszemű szörny által feladott feladvány helyes megfejtése esetén. (a következő részre való tekintettel előrelapoznék a ragyás banánfügéhez is) 
Kedves Könyvtároskisasszonyok (és -férfiak), megadnátok a Teljesen Értelmetlen Fejtörőkkönyv ISBN-kódját? 
Kedves Gyerekek, ti pedig válaszoljatok arra, hogy havonta milyen gyakran terem a jóbogyó és mibe szedte azokat Pofánka? A felnőttek addig kikereshetik a jóbogyó latin nevét a Zsebnövényhatározó-ból. A nagyobb gyerekek pedig meséljék el, hogy míg az ember(gyerek)ek hóembert, addig a rétlakók mit építenek a hóból télen?

A rajzok imádnivalóak, mostani nézegető-böngészőm kedvence a síbalesetet szenvedett nyuszi és az „Érti ezt valaki?-sarokkép”

Mit tehetünk, ha pici, kedves házikedvencünk kinövi a házat és elviselhetetlen, csámcsogi lénnyé változik? 
Úgy érzem, már érik egy Kuflik szerk.: Zsebállathatározó c. kiadvány megjelenése, csak ízelítő a benne ecsetelt állatokról: medvegyík, törpeborz, prémkukac, sörényes bolhyanyúl, kedvencem: a kanyarkuvik. 
Azt hiszem, szabad estéimben dehogy olvasnám a Kuflikönyveket, ha pöckölős bolhapólóval is elüthetném az időmet?? 
Továbbra is kedvenc kuflim: Figyirc, két könyvet is (el)olvasott, míg én is elolvastam ezt a könyvet: Buster Keaton* élete-t és Finom reggelik semmiből-t. Érdekelnének ezek is, főleg az utóbbi.

* https://hu.wikipedia.org/wiki/Buster_Keaton

komment


süti beállítások módosítása