HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2017.07.16. 10:14 Gelso

Gévai Csilla: Amíg ​olvasunk

Gévai Csilla: Amíg ​olvasunk

amig.jpg

Sajnos Gévai Csilla szerző Amíg valamit csinálunk sorozatából korábban még egyet sem sikerült megszerezni és elolvasni. 
De úgy gondolom, hogy ebben a kis könyvben kihasználta az éppen adódó lehetőségeket – már amiket az otthon, falakon belül lévő, nem kimozduló, nyári szüneten lévő, olvasási gondokkal küszködő gyerek esetében lehet, és hála Bali bácsi talpraesettségének Panni „szenvedéseit enyhítendő”, működő megoldásként tárhatja elénk egy-egy hirtelen ötletét (tésztasütés, kockamondat). 
Míg ők olvastak, ill. Bali bácsi ötletei alapján csapták agyon a vakációt, és meg azon tördeltem a fejem, hogy Panni vajon dislexiás-e, vagy csak ennyire lemaradt elsőben az olvasásban?…nem túl biztató, hogy ilyen olvasási szinttel jönnek ki iskolából a gyerekek.

Baranyai (b) András illusztrációi tetszettek. Engem az „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a…” rajzfilm sorozat stílusára emlékeztetett.

UI: Bali bácsi igazi lázadó… :-D 
UI2: Nem értem, hogy az Amíg… sorozat miért nem tarthatta meg eredeti formáját?

(UI3: És hát nekem a két ajándék sem stimmelt, miért éppen naplót, és nem egy ilyesmi kicsiny könyvet kaptak a gyerekek?)

 

komment


süti beállítások módosítása