HTML

egyperces mondatok avagy frasi sparse e ritrovate

Egyperces mondatok azért, mert nincs sosem sok időm, terveim szerint pár szóban foglalok össze valamit a napokból. Frasi sparse azért, mert lehet hogy ezzel jó témát találok - Petrarca "rime sparse" nyomán, és frasi ritrovate azért, mert talán egy ilyen megtalált mondattal egy-egy régi-új vagy valamilyen emléket húzok elő, Tabucchi "hangok jönnek valahonnan, nem tudni honnan" nyomán. "Può succedere che il senso della vita di qualcuno sia quello, insensato, di cercare delle voci scomparse, e magari un giorno di crederle di trovarle, un giorno che non aspettava più, una sera che è stanco, e vecchio, e suona sotto la luna, e raccoglie tutte le voci che vengono dalla sabbia." (da Si sta facendo sempre più tardi)

Friss topikok

Linkblog

2016.07.16. 23:32 Gelso

Bátky András: Mirka, avagy hogyan kell szeretni?

Bátky András: Mirka, avagy hogyan kell szeretni?

mirka.jpg

Kedvelem Bátkyt, Morcijával igazán a szívembe férkőzött. Sajnos, ez a szeretetleltár nem nyerte el igazán a tetszésemet, és igazából nem is tartom valóságízűnek: nyelvtanlecke elkészítése helyett azon morfondírozni, hogy hogyan kell szeretni. Már a címével is bajom van, mert szeretni nem kell, hanem lehet, és az adott helyzettől, adott személytől függhet a hogyan?
Na mindegy – helyes kis könyv, szépek, ötletesek a rajzok, ill. a technika, ahogyan készültek, sok helyütt próbáltam (főleg a kígyó mintáján) a feliratokat kisilabizálni, honnan lett kimetszve, kiollózva.Jót nevettem, amikor az Apple gépek helyett Pear-márkájú gépekkel dolgoznak szülők. Kalandos helyeken jár fantáziája segítségével elképzelt helyeken…és közben megismerünk pár megjelenési formáját a szeretetnek.

 

komment


süti beállítások módosítása